Stroman Gedichten

13 oktober 2011

Syrië

Zelden heb ik zulke hartelijke mensen ontmoet als de Syriërs. Het land heeft grote indruk op mij gemaakt. Waar we ook komen, overal worden we hartelijk begroet.


We verblijven een aantal dagen in Damascus waar we de Umayyad Moskee bezoeken, de Jupitertempel en de vele soeks.


We bezoeken in Crac des Chevaliers een kruisvaarderskasteel dat in 1031 werd gebouwd en waar zo'n 3000 mensen destijds de vesting hebben bewoond en verdedigd.


We rijden van Homs naar Hama waar we grote waterraden in de stad zien. In Serjillah zien we een dodenstad en in Apamea zien we de één van de meest indrukwekkendste hellenistisch-Romeinse overblijfselen die Syrië rijk is. De Grote Romeinse Colonnadestraat is maar liefst twee kilometer lang en 36 meter breed. 
In Aleppo, de grootste stad van Syrië, zien we gezellige soeks en een imposante Citadel in de oude stad. Men heeft meer dan 2000 jaar aan en op de Citadel gebouwd.


In de omgeving van Halabiyeh lopen we over een woestijnmarkt. De vele nieuwsgierige kinderen zijn niet van mijn lens af te slaan. We bevinden ons aan de Eufraat.
In Palmyra zie ik prachtige ruïnes van het Romeinse keizerrijk en in Bosra een groot amfitheater. We rijden naar het zuiden en bevinden ons niet ver meer van de grens met Irak. Tijd voor een lekker bakje koffie in de woestijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten